(ännu ett) Fudge-recept

Fudge ca 45 st

1½ dl mjölk (går utmärkt med valfri soyamjölk)
4 dl strösocker
1 dl brun farinsocker
150 g kallt, tärnat smör (eller Milda mjölkfritt)
100 g hackad mörk choklad
½ dl honung
½ dl hackade nötter (Pecan eller valnötter)

Klä en form (ca 15 X 20 cm) med plastfolie.

Värm mjölk, strösocker och farinsocker på 2-3:an och rör försiktigt tills sockret smält.
Tillsätt smör, choklad och honung under omrörning, låt koka upp på 6:an och koka utan lock på medelvärme, ca 30 min. (Tills termometern visar 116 om du har en termometer).
Ställ kastrullen i en skål med kallt vatten och elvispa tills smeten blir krämig och ljusnar något. (Typ 4min).
Blanda i nötter och häll smeten i formen.
Låt stelna i kyl i minst 4 tim.
Skär upp, förvara kallt.



Good luck!

Köss

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0