Knäck

-"Älskling..iår tar jag knäcken....
-"....på oss alla!"
-" Hmm..va?"

Klassiker från "Sunes Jul".

Iaf....gjorde knäck igår...och den smakade kanon...kunde dock kokat den något längre....den skulle upp i 122grader men jag tror jag tar runt 125-130 grader nästa gång så att den blir lite fastare.

2 dl grädde
2 dl ljus sirap
2 dl strösocker



Koka upp ingredienserna i en vid kastrull med tjock botten. Sänk till 2-3:an när det kokat upp och låt smeten bli mellan 122-125 grader, rör om då och då.
Ställ under tiden ut knäckformarna.
Om du vill kan du röra i 3/4dl hackad mandel när smeten kokat klart.

Har upptäckt att det är lättast att hälla smeten i en rostfri tillbringare o sen hälla i dom små formarna. Blir så kladdigt att mecka med skedar.
Låt svalna.

Köss


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0