Christmas day

På juldagen då äter man rester...alltså precis samma mat som dagen före man i lite annan form och kanske inte fullt lika fint uppdukat....men dock lika gott.
Iår blev inte julhelgen som andra helger....vi brukar gå omkring till olika släktningar...framförallt fira någon dasg hos farmor...men inte iår vilket jag tyckte var både synd och lite tråkigt. Jag är en traditionsbunden människa som vill fira jul med alla släktingar och några till.
Jag och Lars packade iaf på oss kläder och tog en rask promenad bort d farmor och Hasse för lite konjak, fika och Chi-ca-go.

Tror farmor var väldigt glad att vi kom...och att hon nästan vann kortspelet såklart.


Som sig bör på en juldag bjöd kvällen på fest...det var jag och 70-talisterna som skadade loss...kan hända vart det till och med en 60-talist där.


Madde tycker aldrig hon blir bra på kort och hade en väldigt bra förklaring på saken.

M- "I Top Model så säger dom ofta att, Gud hon är så strålande vackder i verkligheten men det går inte att gånga den skönheten på ett foto......så måste det ju vara med mig oxå!"

Ja visst måste det vara så.

Tommy hade med sig en rolig lek som faktiskt jag själv har lärt honom.

T-"Alltså det här är en rolig lek...världens lättaste *hick* lek....med med så enkla regler...världen lättaste regler....Sofia..förklara reglerna!"


Alla ställningar är tillåtna.

Kan det vara så att Nybergskan körde en fuling??? We will never know!

Min största underhållning denna kväll måste varit Vinbergskan iaf...jösses va hon körde järnet....Go RED go!


Sen tog vi vårt pick och pack med alla halsdukar, skummtomtar och glada leenden och begav oss till Ishallen för lite mer dancing och mingel.

Självklart var Misanpisan redan på plats....sprang även på några välkända grabbar sam systrarna Spaaniz och en liten Öxle.

Inte ens Martina och RutOve kunde sitta still till tonerna av lambadan.....

So sweet.

Som tur var fick vi skjuts hem frammåt natten....jäkla tur så man inte drutta i nån snödriva eller nåt annat dumt.Köss

Julafton...del 2

Tog vårt pick och pack och klappar hem till det ena föräldraparet där kalabaliken visade sig vara stor...varken ugn eller spis fungerade som det skulle till en början...paniken spred sig..skulle det inte bli nån julmat???

Men lugn bara lugn...några samtal och ett tryck på en knapp senare var vi igång.


Svärmor blev så nöjd med sina julklappar så...som sagt så är L en hejare på den grenen.
Vi for hem till de mina för fortsatt korvstoppande men upptäckte att där var så tomt så tomt så vi improviserade och svängde förbi di äldre...och va fann vi där..

Jo där satt dom i godan ro och väntade på Kalle Anka och hans vänner.
(Om jag ska va ärlig så känner jag mer julstämning när jag ser "Karl Bertil Jonsson" nu för tiden.)
Men mysigt var det iaf att få i sig lite fika.
SEN ble  det mer korvstoppande (dvs ätande) hos mina.
Morsan satt i mörkret för sig själv när vi kom in och det rådde en nästan kyrlig stämning i köket.


Bjud på lite..glögg..kanske.

Vi skulle duka upp LITE mat...men ni vet hur d blir...


Och julmiddag UTAN köttbullar är INTE okej, så är det bara."Ajsibajsing lilla Sofia"!


En liten julklappsutdelning blev det oxå, fick ett tjusigt armband, pengar och handdukar b.la.=) Man tackar.
Sen blev det "Karl-Bertil Jonsson", mer glögg och perfekt julkola. Och som den kärring jag är ville jag nästan knoppa in redan vid 21-tiden.
Mor och Maria gick för att få lite andlig spis på midnattsmässan, Lars återvände till sina päron för att Ha heta disskusioner" med syskon, farbröder och kusiner samt intag av en eller annan whiskey.

Sällskapade min käre far en stund i soffan innan jag gav upp och kravlade mig upp till sängen. Klockan slog väl 22.30 då ungefär...betänkt då att min 2åriga grorsdotter höll hålligång till ca 01.30 den natten....lilla pinglan.


Köss

Stoooor uppdatering...

Internet har verkligen legat nere under senaste veckan...lusten, tiden o allt det där har inte funnits.
Som alla vet så har det varit jul och mys och värme.

Dan före dan körde vi uppesittarkväll med lotter och julgodistillverkning.

Chandler tog det chill och var inte så exalterad över morgondagen.

Glögg och "den där flabba" = Lotta Engberg.

Inte ett endaste gram vann vi men vad gör det om hundra år.

Studsade (nåja...) iaf upp på julaftons morgon och fixade ihop en liten frukost till tonerna av en morgonpigg Kristin Kaspersen..

Hade tyvärr lite problem att få upp L ur sängen.
Men då sa jag...

Jag- om du får 10 öre?
L- haha
Jag- 10 kronor då?
L - Bättre kan du!
Jag - Ja vi säger 50kr...LARS! Om inte du kliver upp nu så måste Sofia hjälpa dig kliva upp och Sofia måste göra det MED VÅLD!!!

Till slut gick han iaf upp och knödde på sig ett par brallor till min stora förtjusning...tischa och strumpor är inte riktigt min favviskombination.

Väntar på klapparna...som visade sig var väldigt många...och VÄLDIGT fina.

Han är verkligen kanonbra på att köpa julklappar den där karln. =)

Sen pinnade jag iväg till barnen för jag hade hört att TOMTEN skulle komma dit...och jag hade RÄTT! =)

HOHO finns det några snälla barn här???, frågade tomten..flera gånger faktiskt för koncentrationen hos barnen var det lite si och så med.
På grund av tomtens dåliga syn fick Elias hjälpa till att läsa på paketen...och enligt honom stod det att de flesta var till Elias.


Och nu ska faster Sofia hjälpa barnen att sätta ihop julklappen från oss. Gav dessvärre upp efter 5 sekunder och lämnade över till Magen och fixarMi, tog mig en fika ist.Nu har dom ett eget Pippi Långstrump-hus. =)

Köss

Dan före dan...

och granarna är klädda, barnen har bakat pepparkakaor och den första tomtegröten är uppäten.

Killarna hjälper de lite kortare människorna att hänga högt.

Ungarna var görduktiga och höll sams under hela baket...turades om att trycka ut degen och Elias hade ansvar för att lägga kakorna på plåten.
"-Fösiktig så domma inte gå sönder"


Kakor som kidzen och deras föräldrar gillar....

3pers om 2 barn är vad som krävs för att klä en gran tydligen..tyvärr var det inga paket under den än.

Kuligt att träffa Maciejlotta lite innan han far iväg i många dagar för att jaga puck...eller hjälpa nån annan att fånga puck..eller nåt.

Hääää nu är det dags att värma glögg, fortsätta kolla på best christmasmovie ever "Love Actually" och slå in de sista julklappar.

Köss

Dan före dan före...

dan före dan före dopparedan. Mormors födelsedag alltså. Gick dit efter jobbet och fick mig lite fika och senare lite middag i form av pommes och köttbullar med ketchup. I like it. Blev pröppmätt.

Ja här är jag i morföräldrarnas hem och inväntar kvällsmat medan dom andra 2 tjaffsar om disken som de gjort i alla tider. 

Gammalt foto på mor och moster mitt i julbaket...dom är lika mig och syrran tycker jag nog.

Ska försöka släcka lampan efter Hollywoodfruarna har babblat färdigt om en kvart. Gick upp halv6 imorse så det ska nog inte vara några problem att sova.
Men ärligt talat, varför säger ingen till Agnes Nicole Winter att hon varken kan sjunga eller skådespela.
Galet pinsamt dåligt och ingen säger nåt till den stackars människan.

Nu ska jag kramas lite.

Köss

Igår va det mys med snöööö....

.....tänk att det kan ändras så fort. När vi åkte hem från storstan idag efter en frusen natt (hade blå läppar), såg man knappt handen framför sig. Blev bättre efter Thn men i vilket fall som helst så förstörde snön min dag.
Skulle fått dubbelbesök (C & A och M, S & E) men ingen ville ge sig ut i snökaoset och jag förstår dom...klart man hellre stannar hemma än utsätter sig för sliriga vägar...särskilt med lilla Ebba.
Deppade ihop en stund, hade ju sett fram emot lite glöggmys, julklappsbyte och lite kompiskramar och nu blev det inget av nåt. :( Jättetråkigt.

Parkerade mig med seeeeeen (13:20) frulle/brunch/lunch(?) vid tv:n och där har jag blivit sittande större delen av dan. Inte haft lust att gå nånstans eller ta mig för nånting...eller jo, slog in några julklappar som kom med posten häromdan.
Är hyffsat nöjd med inhandlade julklappar iår än så länge. Känns som jag hittat grejer med lite eller väldig personlig touch och det är alltid det bästa enligt mig.
Skulle spelat bingolotto men ingen lott blev köpt....satt ändå och kollade och fick en "Fucking Åmål"-flaschback.

"Har du ingen lott?"
"Nä...."
"Man kan ju inte sitta o titta utan lott....vaffö sitter vi här o tittar för"?
"Roligt o se när dom vinner....se hur mycke dom vinner".

Men det va Tommy Nilsson och färgfemma och julsånger så det var lite mysigt att ha i bakrunden medan jag sorterade kort på datorn.....det är dags att framkalla en hög snart igen.

Polka är göttit....inte provat te´t än...men kan tänka mig att det är toppen.

Nu ska jag borsta tandsibissingen och krypa i säng....klockan ringer tidigt imorrn..brrrr....


Köss


Juliga klappar o mys i snö

Dagen började med att Lassemaja skulle sova ruset av sig...han blev fjantig dagen innan och såg förmodligen dubbelt.
Men vi vaknade till när vi fick fint lunchbesök o form av Fröken Johansson och Herr De Ridder.

Det skulle firas för-jul hos pappa Lenne och då passade dom på att kika in.
Slängde ihop lite basilikafilé och pasta till Stellas stora förtjusning...måste luktat otroligt gott för hon va runt bena på mig hele tin...eller så var det jag själv som luktade förtjusande köttigt...who knows.
Hon tröttnade iaf efter en stund på att få minimalt med uppmärksamhet och planterade sig diskret under bordet, där jag inte såg henne och således körde in mina små tår i hennes stora öra...ej uppskattat av sagda jycke.


Vad jag inte visste innan var att Josse är något av en plastgransexpert....hon tyckte tydligen att våran såg för sorglig ut...vilken den iof kanske gjorde...så det fixades och trixades samt slängdes i några ljus o vips hade hon förvandlat den från en "sorglig gran" till en "helt okej" gran.

Vi passade på att skänka varann varsin liten julklapp. Fick en go mössa och världens minsta tårta och en tårtspade som inte va längre än en centimeter. Varför det undrar ni? Hon spann vidare på mitt minatyrtema med smycken som ser ut som lussekatter, semlor och tårtbitar. Det jag fick var inte smycken men det var kul att hon hade hittat en paket med lite personlig touch...sånt gillar jag skarpt.

Av mig fick dom lite choklad och hon fick strassörhängen i form av G-klavar...tyckte iaf jag passade henne som i handsken.

Frammåt eftermiddagen (efter handbollen som det var TVUNGET att se på, har ju aldrig förstått såntdär), så gav vi oss av t storstan för att på rätt feeling.

Nog för att det är mycket folk men hittar man inte julstämmningen bland alla ljus, stånd och all musik på Liseberg så hittar man den nog aldrig. Till och med julskeptikern Lars tyckte att det kändes som i en amerikansk julfilm när vi gick där inne och snön singlade ner lite försiktigt..bra betyg. =) Och kul för mig som drog med karln dit.

Mellan dryckespauserna fick vi allt köpt lite klappar till de som var kvar....vilka det är kan vi tyvärr inte avsläja här då några av dom är regelbundna läsare.

Vi gick ut från Lisse liiiiiiiiiite för tidigt och fick sitta i bilen en liiiiiiiten stund innan syrran o Maciejlotta sladdade in i stan. Vi trodde då att vi skulle få komma in och värma oss i lägenheten en stund...ACK VAD VI BEDROG OSS!!!
På något j*vla vänster hade deras altan dörr tagit sig friheten att öppna sig under veckan vilket resluterade i att när vi öppnade dörren IN till lägenheten började det ryka ur vära munnar (nästan iaf.). Syrran fick fatt i termometern som talade om för oss att där var 10 härliga plusgrader i den lilla 1:an....kan säga att jag drog mig i det längsta från att gå på toaletten.
Snabbt som ögat begav vi oss ut t bilen igen och sladdade tillbax in i stan..HÖG tid för käk.
Det var lite mer fok än vi som va sugna på det så en något förvirrad servitör bad oss sitta ner i loungen och vänta. Tror bannemig han frågade 3 gånger vilket nr vi hade och om vi va näst på tur....alltså HAN frågade oss...trodde liksom det va hans jobb om man nu ska va lite vrång..o d är man i hungrigt tillstånd.


Kl 22:00 hög vi ÄNTLIGEN in på massa tapas och som vanligt...KANONGOTT!


Sen var det raka vägen hem och klä på oss allt vi hade samt krypa ner tätt tätt under täcke samt inte mindre än 3 filtar och huttra oss till sömns i den nu 11-gradiga lägenheten. Woppidooo!!!

Trots detta en härlig lördag.

Köss


Julbord igen

I fredags var det dags för julbord igen. Man tackar ju inte nej när chefen är snäll och bjuder.


Jätteskoj att ALLA kunde vara med, respektive och allt.
Började som brukligt med pepparkaka och glögg medan Gladys och Tom pysslade i köket.

"Kameran runt bordet går bordet går bordet går".....min egen sång.

Ett vfett julbord var iaf uppdukat och magen bara väckte och växte....som sig bör.Sänkte väl iaf 4 julmust till detta....jag har sagt det förr och jag säger det igen....glögg och julmust is my drugs of choice this time off year.


Här valde Sofiorna att spexa till det lite.

När klockan slog midnatt valde vi att låta "kocken" köra oss hem....snacka om service.

Chefen tog dresinen hem....vad vi vet. ;)

Köss

Misan....en tossig morsa

Här hittade jag henne den 13 december...


Undra vart man hittar henne härnäst???

Köss

Tärnan på fiket

Kände för att spexa till det lite på Lucia.

Va hände med smilet?

Jaja iaf....den här Justin Bieber...varför har han så skum frisyr? Är det em tupé?

Köss


Storbak

Idag har vi tillverkad en masse. Mjuk pepparkaka, rocky road, chokladpraliner, kladdkaka, kärleksmums och en svingod foccacia....sjukt god alltså...smakade den direkt från ugnen.

Stort MÖMS!

Hoppas verkligen snön ligger kvar 3 veckor till....vit jul...snöig nyår.

Brrrrr men gött ändå...det ska ju va vinter.

Nu blir det julmust med min älskade.

Köss

Sankta lucia skänk mig en tia...

...tian va trsig lucian va knasig....ja den gamla fina biten. =)

Vart uppe i ottan idag för att vara kameraman på ungarnas dagis.

Elias fick va tomte och Livia ville vara hare men fick bli en liten pepparkaka.

Här visar pepparkakan upp den fina lusseelefanten som alltid brukar vara med i luciatåget...tydligen...enligt Petter. Han är tyvärr inte så insatt.

Efter sånger och en liten teater blev det oboy, smörgås och pepparkakor som barnen hade bakat själva.

-"Sofia, vafför haru lussekatten i örat?"

Ja det är väl en berättigad fråga från ett barn. Men Elias sa att den är så liten så man kan inte äta den.
Nu har jag fått glitter på skallen oxå och ska snart vandra iväg t jobbet.

Hoppas ni har en mysig, kall, snöig lucia.Köss

New favorite

Sprang på en sjal och matchande ring häromdan....dom fick följa med hem.


30:- respektive 49:-

Köss


Denna tårta den ska vandra.....

....från den ena till den andra. Ja det fick den verkligen göra idag.

Va blev det ett stop hos brorsan som tog sig ett par bitar till barnen.....sen vandrade den vidare till farmor och Hasse där ytterliggare 3 bitar försvann....till sist landade den hos pappsen. Sa till han att han fick äta så mycket han ville och slänga resten. Den hade ändå blivit slängt imorrn, synd på en så god tårta.
Blev långt häng hos farmor...när jag kom dit va hon i färd med att baka tekakor för hon va så uttråkad men när jag kom sket vi i det o fixade lite lunch istället mmmm lax och lyx. Vi han äta 3 gånger på 5 timmar...inte illa. Vi tänkte börja spela kort men så kom vi på att det måste smakas på kransen jag hade med först o så te till det. SEN blev det ett parti Chicago och ett parti 500...vann båda men farmor var glad ändå.
Hasse skuttade in genom dörrn vid 19-rycket o då blev det limpa, julskinka och ännu mer te. Kommer la pinka "lika e race horse" inatt. Men det får det va värt. ;)

Vi luskade reda på lite gammel fudge i frysen oxå...smakade alldeles utmärkt.
Så när jag knallade hemmåt va jag gött mätt...ingen mer mat förrän i mörrn då jag börjar dagen med barnens lussefirande på dagis. Ska vara kameraman eftersom brorsan ska vara trubadur.

Dags att slå in lite julklappar.

Har vart en helt fantastiskt fin dag idag.....look at this.


Köss

Solen skiner in

Sitter och kollar på Nyhetsmorgon....terrorsprängningar i Sverige..skrämmande. Undra vart det här slutar.

Gud va solen skiner in nu...speglas i sovrumsdörreno rakt på mig i soffan....härlig haha.
Igår var jag och Lars lite barnvakt för Anderssonskan och Pettson skulle spela lite hockey med fanklubben.

Här har hó samlat ihopa grejerá o sa ge sig ifart me skrillerna i hallen.
Barnen är än så länge lugna med stora och små legobitar.

Oj va mörkt det blev....kameran är inte vad den har varit.
Jag va trött redan när jag kom dit men vid 8tiden var ja näst intill medvetslös....dagens bravader kom liksom i kapp mig på nåt vis, va helt färdig. Så tråkigt nog för Mi kände jag mig tvungen att ringa hem henne (barnen hade vid detta lag hunnit bli övertrötta och sängen lockade dom föga.)

Tack Mi att du kom hem fast du hade skoj. Jag somnade nästan direkt vid hemkomst.

Hade finbesök på fiket igår me...

Ända från mellanstorastaden hade dom tagit sig i is, snö och kyla för att få sig en liten smörgås o julmust hos mig. Skoj att ni tog er tid att komma en stund mina kära vänner. <3

Idag ska jag slå in julklappar, gå förbi jobbet, hann inte med all städning igår..o så vidare t farmor & Hasse tänkte jag..hoppas dom är hemma. Köpte med mig bröd och fikabröd till dom igår.

Pratade med syrran för en stund sen, dom va på stort julbord igår, där det tydligen fanns ett godisRUM. Maciej var tydligen borta så länge så syrran trodde att han lämnat henne åt hennes öde på festen.

Snart kommer dom hem t oss....alla 4.

Min rygg e helt paj igen....MASSAGEEEEEE!!!

Köss

Idolfinal

Jay vann.....d va vi hela tiden. Grattis grattis, värdig vinnare, jajemen.

Josse kom o kurade ihop sig under filten med mig ikväll.

Stella gjorde popcornkonster i pauserna. Tur det för det va många pauser.

Nu ligger hon o väntar på att få åka hem o sova. Fredagar är ämnade för tv och soffa...det är min starka tro. Jobbar man heltid och pluggar heltid så är är ledig tid att göra ingenting guld värt....det va samm a när man va timanställd och aldrig visste hur mycket man jobba o helt plötsligt har man jobbat 9dagar i rad.
Då var en ledig dag inte heller så tokig...men skillnanden nu är att man vet NÄR man e ledig och man behöver inte vänta på eller oroa sig för att luren ska ringa.
Lite lättare att planera då.

Va ute och julshoppade igår...köpte bland annat denna fina vinterprydnad som jag blev helt kär i hemma hos Caroline sist. Min favorit i hemmet just nu...I LOVE LOVE LOVE IT!!!

Ett levande ljus i såklart.

Vi har frossat i juliga saker som clementiner, julmust, glögg, choklad och popcorn (okej kanske inte så juligt.)
Nu är man määääätt och sockrig om tänderna...därför är det dags att borsta tandsibissingen...så att jag slipper ha Sten i tanden, hade det i går när jag va hos tandläkaren....han e skitjobbig...gömmer sig mellan tänderna ocxh är svår att komma åt.

Så då säger vi godnat...upp o jobba imörrn igen...extra öppet 8-16. Jajemen.

Köss

Svenskt på menyn.

Va inne på Shell och fick med mig 2 svenskar hem..."Bröderna Karlsson" och "Kommisarie Späck". Klämmer den förstnämnda nu.

Frostade som sagt ur frysen igår så idag såg man allt som fanns...vilket inte var mycket..lite fisk, lite glass och en massa bröd i alla möjliga former. Inte könstigt när man jobbar på bageri.

Så e nån sugen på en macka eller lite fika så kom förbi för tusan..."Tipp tapp tipp tapp det är bara roooligt", som Rudolf skulle ha sagt.

Jag blir lite glad när jag kommer in i hallen...en fin liten plats på vägen som man blir glad av..som sagt....sa jag det eller???? ;)


Ledig dag imorrn, ska försöka hinna svira förbi både mormor, farmor och päronen med lite bröd samt ett mindre trevligt besök hos tandläkaren...svider i både tand och plånbok...men man får väl se det som en investering för framtiden...typ.

Nääähääpp...nu tog ideérna slut...dags att uppdatera sig på Klingens blogg ist...=)


Köss


Svenskt på menyn.

Va inne på Shell och fick med mig "Bröderna Karsson" och "Kommisarie Späck"..så det blir svensk afton. Sitter och klämmer Karlsson-filmen nu. Inget jättefan av Tova Novotny faktiskt...men vi får se.

Imorrn är det ledig dag. Tänkte försöka svira förbi både mormor och farmor samt ett mindre roligt besök hos tandläkaren...svider i både käft och plånbok. Men man får väl se det som en investering för framtiden.

Frostade som sagt ur frysen igår...idag var den som ny och man såg precis vad som fanns. Inte så jäkla mycket annat än bröd och fikabröd...inte så konstigt kanske..sällan vi äter ihop nu för tiden och man jobbar på bageri.


Så är någon sugen på en macka eller fika så kom gärna förbi, "Tipp tapp tipp tapp det är bara roligt.", som Pappa Rudolf skulle ha sagt.

Köss


2010-12-08

Onsdag....så det inte råder nån förvirring om det. Man blir ju lite veckovill emellanåt.
Har försökt få i mig en brakfrukost så jag står mig ett tag...men som vanligt gick det sådär.

Kom ihåg att tända decemberljuset nu iaf.Igår fick jag ett ryck och skulle frosta ur frysen....tog liiiiite längre tid än jag räknat med så vi kom inte isäng förrän efter 00. Inte så sent kan tyckas men jag är nog ingen kvällsmänniska längre. När kl börjar krypa mott 22 drar kroppen (ibland mot min vilja) mot sängen medan hjärnan säger..."Hörru...är det inte dags att borsta lilla tandsibissingen och krypa ner ha ha ha??? Det är en dag imorgon oxå!"


Hä nu är det dags att snöra på sig kängorna o ge sig ut....tänkte ju hinna med en liten promenad innan jobbet.

Köss

Frukostdessert

Upptäckte till min glädje att det fanns blåbärspaj kvar sen i lördags...stod bara där i kylen. Så det blev en ytterst LITEN bit efter frukost.Måste leta reda på ett par brallor att jobba i innan jag går...tvättade mina igår så nu står jag jobbbyxlös. Inget att föredra, kanske får bli kjol. Hoppas det kommer lite fler och fikar idag...igår hurrade jag inte direkt.

December är helt uppbokat som vanligt, det är jobb, Luciakröning, glöggmys både 1, 2 och 3 gånger, Jul på Liseberg, middagar och J U L!!! I love this month!

Köss


2:a Advent

Igår var det dags för 2:a Advent...REDAN! Julen närmar sig med stormsteg, man blir lika förvånad varje år.
Julstämningen infann sig för längesen, vill ta in granen fortare än kvikt..eller ta in o ta in...köper nog en plastic iår....ett år med riktig gran räckte....barr barr barr o så lite barr.
Petter föreslog att vi skulle hugga ner enen utanför altandörrn....men tror tyvärr inte den står på vår tomt.

Hade lite söndagsjobbmåndagsångest igår...va tvungen att bjuda hem bror, Mi och the kidz för att det skulle gå över.

Dom "hittade" tv:n och "Barnen i Bullerbyn", skulle höja lite och stod tydligen ivägen, blev bortputt.

Livia: -"Jag ser inte om du står sådär Fia, du måste flötta daj Fia"!

Behövde änna lite luft så gick med dom hem sen...och fick mig lite kvällsmat. =)
Fick en skön kommentar av Elias när jag skulle hem.

-"Sofia det va kul att du åt med oss Sofia" =)
Tack kidz...det värmer hjärtat när det kommer sådär spontant.

After work idag skubbade jag bort t kidzen igen, det va pulkaåkning på d ser ni.


Emma gör sig redo för första åket.....och det gick bra...inga ben brutna.

Jag och Livia tröttnade först så vi skulle gå o leka på hennes rum istället. Bestämd dam det där.
Jag fick inte sjunga samtidigt som hon, inte gå in i rummet först, inte "bråka" med Elias säng, inte leka med hennes isbjörn (enligt henne en är det en hund), ja sådär höll det på.
Men det är la gött med en lite brud som vet vad hon vill eller va säger du Mi???


Middag, bad och tv ikväll....I like it.

Köss

Dans och glögg.

Skrev om lördagen på www.grastorp.blogspot.com
Dom fick iaf in lite pengar till Cancerfonden. Bättre lycka nästa gång men bra genomfört töser. =)

HEJA ER!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

På kvällen var det dags för "Halv 8 på Dicksongatan".Vi körde på lite ny grej, varje par fick fixa till en rätt. Vi fick göra förrätten som blev

Pajskal fyllt med kall avokadokräm toppad med kräftstjärtar, citron och gräslök.

Riktigt gott, en förrätt vi tog från "Halv 8 hos mig"-boken. Kommer definitivt att göras fler gånger, kan tänka mig att den passar ypperligt även på sommaren innan nåt grillat. =)

Caroline och Anders gjorde varmrätt.

Currybakad lax, krämig sås, pressad potatis och hyvlade grönsaker.

Det kanske låter helt crazybananas med curry och lax men jäklar vad gott det var. Ska nog sno receptet samt köpa en potatispress. ;)

Sen som pricken över i, efterätt av Johanna (mest antar jag) och lite Stefan. =)

Pepparkakspannacotta

OOOO va gott allting va....inge restaurang i Trollhättan slår den middagen. Roligt sätt att umgås oxå. Nästa gång tycker jag vi ska köpa ingredienser till varandra så får man komma på nåt av det....som "Kockduellen". =)

Sen ble  det speduell...tjejerna mot töserna, kompisar mot kompisar, par mot par och så vidare...vann 2 omgångar iaf....Rappade helt okej tydligen...har näsa för sanningen haha =)

 

Go lördag kväll med goa vänner...I dont need anything else....Lars fick föresten psykbryt under spelet, har inte sett honom skratta så mycket på ett år...det var riktigt härligt att se honom bli en riktig fnitterfia. Älskar karln.

Köss

Tjejkväll

Har under en längre tid planerat en tjejkväll/After work i hantverkarstugan...i fredags gick den av stapeln.
Vi blev runt 15 pers till slut. En ovanlig men skoj samling människor.Tanken var ju att få in lite pengar till Cancerfonden, jag har inte hunnit räkna än men några hundralappar blev det allt. Härligt töser.
Först bål och pastasallad, Sara A visade ljus från partylite och fick in några små beställningar. Köpte själv lite värmeljus me goe doft...gött o ha på badrummet ni vet.
Sen kom tjejen från More than love, som det visade sig att jag träffat förut. En Carolines kompis Beccas syster Caroline. Så kan d va..världen är liten som vi alla vet.


Va längesen jag skrattade så jäkla mycket....kommer leva länge på det. Och Mi kommer leva ännu längre haha.
Hon hade lite svårt att få tyst på oss tösen, men vem kan va tyst med så många roliga saker på bordet.
Och en svärmor som häver ur sig både det ena och det tredje...ja lilla svärmor.

Här sitter damerna och funderar på vart dom hamnat tror jag....men dom va ändå kvar t sist. ;)

Vi väntar med spänning på mer roliga saker.

'Hade lite lotteri med julklappar som vinster och Susanne Bolgakov vann högsta vinsten i form av armband och örhängen från Rosa bandet-kampanjen på Guldfynd.


Sen började folk droppa av frammåt 22-23tiden...alldeles lagom för mig sopm vart uppe sen 5. Men kom inte i säng förrän 01.30 ändå...mden det va det värt för vi hade så himla roligt på kvällen...hoppas alla tyckte det.


Köss

Christmas table

I onsdags var det dags för årets första julmat. Svensk handel och Företagarna fixade bowling och käk på Buddys....man tackar.

Lite glögg innanför västen innan bussen slirade t Thn. Sofia drömmer sig bort till sin framtida bowlingseger.

Reeeeedoooooo girls.

Vi flickor valde att klä upp oss lite medan grabbarna körde raggartvätt och en snabbvädring av jobbskjortan..man är ju lite olika.
Gick sådär för mig...hittade inget klot som passade perfekt o sen störde det lite att Sandra fick strike på strike på strike..haha ;)


1 timma senare var det dags för maten....HUNGRIGA!
Företagarna vann tyvärr över svensk handel....jaja så kan det va ibland...maten va ändå viktigast. ;)
Tyckte iaf magnus som åt för alla...eller iaf efterrätten..blev änna mätt bara av att titta på hans tallrikar.

Vart fick han plats med det???Sen att vi åt julbuffé 2 dagar efter igen är ju en annan sak....mera köttbullar please. =)

Köss

Fredagsmatch

Efter förra fredagsen arbetsdag skumpade jag vidare direkt till kylan i ishallen...inte direkt för att jag var toksugen på GIK-Vita hästen...jag var däremot tokhungrig..men den största anledning var ju såklart att syrran och Maciej va på snabbvisit.

Syrran ser jag ju ändå relativt ofta men Maciej är verkligen inte ofta man får "klämma" på (det va syrran själv som uttryckte det så i telefon nyss....att alla släktingar ska få "klämma" på honom dagarna före dopparedan.)

Ta och flytta närmare nu ärligt talat, GBG åtminstone.....halloj hör ni mig???


Vi puttade fram killarna så dom fick stå nära och titta och skrika slagord.medan vi höll oss längre bak och uppdaterade oss.

Sen va det raka vägen hem t sängen.....som vanligt haha.

Köss

Fars dag

Min far var tyvärr inte hemma på Farsdag så fick bjuda hit de som va hemma....massa fika som mynnade ut i kortspel och smörgåstårta.


Är för tillfället väldigt familjekär och har mycket hellre sådana här dagar än krogkvällar. Men det ändrar väl sig titt som tätt såklart. ;)


Det blev CHICK-A-GO...såklart...mormor tyckte inte hon förstod men det gjorde hon allt...ibland går det lite dåligt i kortspel bara hihi.

Tror farmor vann...vill jag minnas.

Fick lite fina växter oxå...tack tack.

Köss

RSS 2.0