ÅÅÅ va skoj

Det är så kul att laga och äta mat. Och bjuda andra. Mat är mer min grej än bakning..med bakningen är det alltid något som går fel.
Just nu håller jag på att bakar Chocolate chip coco cookies...Leilas recept såklart. Innan det var det White chocolate ginger chip cookies lr vad dom hette.


Grundrecept och vad man kan ha i finns på www.recept.nu En underbar sida.

Idag var det David och Lars som fick äran att smaka på en:

 Thaigryta med kokosmjölk.
4 portioner.


4 kycklingbröst ca 500g eller motsvarande Qourn.

Marinad:  2 tsk sesamolja 
              2 msk grön curry pasta
              2 msk sweet chili sås
              2 msk oyster sås
              ½ msk rapsolja
              2 tsk ingefära riven
              1 vitlöksklyfta riven
              ½ lime, fint rivet skal och saft
             
              3 dl kokosmjölk
              2 dl grädde (eller Oatly havregrädde.)

Grönsaker, färsk koriander.

Dela varje filé i ca 4 bitar.
Blanda ihop marinaden och lägg i kycklingen i den ca 30min.

Bryn sedan kycklingen i het panna eller stekgryta. (Det skvätter rätt mycket).
Slå sedan på kokosmjölk och grädde och låt sjuda ca 5-6minuter. Smaka av, tillsätt ev. lite salt.

Servera med basmatiris eller nudlar. (Kan uteslutas om du kör GI, mer grönsaker till bara.)
Garnera med koriander, (ger en extra smak.)


Betyg: Detta är en god och ganska lättlagad måltid. Kan tyckas att marinaden innehåller många olika smaker men det blandar sig mycket väl och ger en sammansatt och inte för stark smak tillsammans med cocosmjölken och grädden. Koriandern blir smaktoppen på I.

Köss

Kommentarer
Postat av: Lunchgästen

Du brassar grymt käk! Du är en tipptopp matmor i vardande! :-)

2010-03-05 @ 03:17:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0