Gräddig ajvarsås

Dags för dett nytt recept.

Till lunch blir det

Fisk i gräddig ajvarsås 2 port

300g koljafilé (Jag tog Hokifilé, går nog lika bra.)'
1dl matlagningsgrädde eller Oatly havregrädde
1 dl Ajvar relisch

Tillbehör:
2 morötter
1 salladslök
½msk pressad citron
½ msk rapsolja
1 krm strösocker
salt
peppar

kokt potatis.

Skär fisken i bitar. Blanda och koka upp grädde och ajvar i en djup panna. Läggi  fisken och låt sjuda ca 3 min.

Skala och hyvla långa band av morötterna med osthyvel. Strimla salladslöken. Blanda med citron, olja och socker. Smaka av med salt och peppar.

Ajvar relisch är en grönsaksblandning på burk som finns i lika olika varianter men den vi köpte såg ut såhär och var ganska stark.


Det är en väldigt snabb rätt att göra. Hur det smakar återkommer jag med senare. =)

Köss

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0