Nytt recept

Gjorde en köttfärssås i måndags efter nytt recept...den blev väldigt bra så gjorde den idag igen och tänkte lägga receptet här.

GI-köttfärssås



800 g nötfärs
1 1 gul lök
2 2 msk olivolja
1 1 morot
2 2 msk riven rotselleri
1 1 förp krossade tomater (500 g)
1 1 dl rött matlagningsvin
2 2 msk tomatpuré
1 1 tsk torkad oregano
2 2 vitlöksklyftor
salt
malen svartpeppar

Gör så här

1. Skala och hacka löken. Skala och riv morot och rotselleri.

2. Fräs löken i olja i en stekpanna och lägg över i en gryta.

3. Fräs köttfärsen i samma panna som löken under omrörning tills den är jämnt grynig. Lägg över i grytan.

4. Tillsätt tomatkross, vin, tomatpuré, morot och selleri. Koka på svag värme med locket på glänt i 15-20 minuter.

5. Pressa ner vitlöken och krydda med salt och peppar.

Servera med fullkornspasta och sallad.

Enjoy

Köss


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0