Passions parfait

(Jag väljer att kalla det glass).

Den här ska ni prova om ni gillar lite syrligt och inte så "tungt".

10 äggulor
2 dl florsocker
8 st passionsfrukter
1,5 dl vit glögg (tog äppleglögg för d hade jag hemma)
½ citron (rivet skal och saften)
5 dl vispgrädde (tog Go green visp sojagrädde)

Vispa socker och äggulor pösigt.
Gröp ur passionsfrukterna och blanda ned med glöggen, passionsfrukten och citronzesten samt saften.
Blanda sedan ned grädden och lägg upp i form och ställ in i frysen i ca 3 timmar (gärna över natten).
Man kan ringla lönnsirap på sen om man vill.



Och när du gjort detta får du ju en väldig massa äggvita över, SPARA o gör maränger.

(För 12 portioner)

10 äggvitor
4 dl strösocker
8 dl florsocker

Sätt ugnen på 110grader. Vispa ihop äggvita och strösocker till massan inte längre växer.
Sikta i florsockret och vispa ihop med det andra.
Klicka upp valfri storlek på ett bakplåtspapper på plåt o så in i ugnen 60-90min...tills marängerna torkat.



Köss


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0