Dinkel och rågknäcke med frön

Provade att göra eget knäckebröd ikväll....har inte smakat på det än men sprider receptet ändå.
Hittade det i "Julköket"-tidningen man fick ta på ICA.
(Det råkade också slumpa sig så att jag hade alla ingredienser hemma utom dinkelmjölet.)

Sätt ugnen på 200 grader.

3 dl fint rågmjöl
3 dl siktat dinkelmjöl
1 dl solrosfrön
½ dl linfrö
½ dl sesamfrö
1 msk brun farin
1 tsk salt
2½ dl vatten



Blanda alla torra ingredienser och ta i vattnet, blanda ihop till en deg.
Dela degen i 4 delar och kavla ut till en tunn kaka på en mjölad bänk.
Nagga kakan med en gaffel.
Lägg bakplåtspapper på en plåt och lägg över kakan på plåten. (Jag bakade av 1 i taget).
Man kan trycka fast lite olika frön uppepå om man vill, pensla med äggvita eller vatten först bara.
Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter och låt svalna på galler.
Sen kan du bryta kakorna i bitar hur du vill.

Köss


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0