Tekakor med rostade havregryn

Blir ca 12 tekakor....jag dubblade receptet när jag gjorde.

3 dl havregryn
5 dl vatten
50 g jäst
1 tsk salt
1 msk honung
ca 1l vetemjöl (bytte mot dinkelmjöl eftersom jag hade det hemma)
Slängde även i lite linfrön.

Sätt ugnen på 200grader. Häll havregrynen i en långpanna och rosta i ugnen tills de fått lite färg, rör lite emellanåt.
Blanda ljummet vatten, smulad jäst, salt, honung, havregryn och det mesta utav vetemjölet i en bunke. Arbeta degen ordentligt, gärna i maskin. Jäs sedan i ca 1 timma.

Sätt ugnen på 225 grader.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 12 delar. Platta ut till rundlar och lägg på plåt med bakplåtspapper och nagga med gaffel.
Jäs ca 20 min.

Grädda sedan i ca 12 min.

Lycka till.

Köss


Kommentarer
Postat av: c

Lyckades bröden bli bra denna gång

2011-11-24 @ 19:33:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0