Färsbiffar

Färsbiffar med rostad potatis/morot/palsternacka   4 pers
(Men i mitt recept blev det rotfrukter ist för pumpa).
 
1 kg potatis/morot/palsternacka
(Annars 600g fast potatis & ca 400g butternutpumpa)
1 tsk olja
salt och peppar
ca 500g blandfäs
1 tsk salt till färsen
1 krm peppar till färsen
1,5 msk majsstärkelse (Maizena)
1 dl vatten
1 tsk smör el margarin
1,5 dl gräddfil (eller soya youghurt för mjölkallergiker)
2 msk dijonsenap
0,5 påse babyspenat
 
Sätt ugnen på 225grader.
Skala potatis, morot och palsternacka och skär palsternackan i tunna stavar och potatiosen i tunna skivor, hyvla moroten, blanda med oljan och salt och peppar. Har du inlagda soltorkade tomater hemma så ta lite av det spadet på också (ger god smak) och blanda runt med händerna. Låt stå en liten stund.
Sätt in i ugnen 20-25 min tills allt blir mjukt och moroten lite krispig.
Blnda färsen med salt, peppar, majsstärkelse och vatten. Forma 4 stora biffar.
Bryn biffarna i matfett till de fptt fin färg och sätt sedan in dem i ugnen tills dom stekt klart, tar ca 5 min.
Blanda gräddfil (eller soja) och senap, smak av med salt och peppar. Låt stå i kyl en stund och dra.
Blanda spenaten med rotfrukterna och servera med biffarna och dippen.
 
(Jag hade getost hemma så piffade till biffarna lite med det).
 
 
 
Köss
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0