Färskpotatisallad med falukorv

Provar recept från ICA:s Billiga veckan. Receptena ska vara utformade så att allt man köper går åt och man ska slippa slänga så mycket mat. Det ska bli mycket intressant att se om det stämmer.
Varje recept är till 4 personer vilket gör att vi kommer få 2 portioner över varje dag som blir nästa dags matlådor/middagar. Det är alltid skönt att ha något färdigt i kylen/frysen för fantasin tryter rätt så ofta när man ska komma på vad man ska äta...eller hur? Jag var och storhandlade igår så allt ska finnas hemma. Hoppas bara att alla grönsaker håller sig, det är ju den förbannade rötmånaden nu. Sen brukar jag jobba så att har jag inte precis allt hemma så får man hitta alternativ.
Så, idag blev det detta:
 
900g färskpotatis
1 knippe rädisor (ca 12 st)
½ rödlök
1 msk dijonsenap
1½ msk vitvinsvinäger
1 msk vatten
1 msk olivolja
2 msk hackad dill (tog fryst i såndär liten förpackning, den håller sig bättre).
salt och peppar
500 g falukorv, gärna med hög kötthalt
 
Koka potatisen i lättsaltat vatten.
Skölj och dela rädisorna i halvor.
Skala och strimla löken.
Vispa ihop senap, vinäger, vatten, olja och dill i en stor skål. Dela potatishalvorna rakt ner i dressingskålen, blande sedan ner rädisor och lök och vänd runt ordentligt. Smaka av med salt och peppar.
Stek eller grilla korven i tjocka skivor och servera till.
Vi hade även lite Hemköps gourmetsås och creme fraiche till....ingen middag utan sås i detta hem haha.
 
Köss

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0