Fetaost/spenatpaj

Tog ett recept från www.recept.nu (Jamie Oliver) och gjorde om det lite.

200g frysta (men tinade) spenatblad
150 g fetaost
5 ägg
pinjenötter
riven muskot (eller malen muskotnöt som jag hade hemma).
torkad oregano (tog Franska örter som jag hade hemma) ;)
Cajennpeppar

Det skulle va filodegsplattor men gjorde en ett pajskal igen...jag blir inte klok på filodeg, tycker det är så svårt att jobba med.

Ugn 225C

125 g smör/margarin (mjölkfritt om man vill) rumsvarmt
3 dl vetemjöl
2 msk vatten
1 krm salt

Blanda snabbt ihop i en bunke och ställ i kylen i ca 30 min eller längre.
Tryck ut i pajform och nagga med gaffel, in i frysen ca 15 min. (Går att hoppa över har jag märkt)

In i ugnen med bara pajskalet 10 min.
Ta ut och låt stå medan du gör fyllningen.

Vispa ihop ägg, fetaost, oregano och lite cajenpeppar. Fräs spenaten i lite olivolja och krydda med LITE muskot.
Rör ner spenaten i äggblandningen och häll alltihopa i pajskalet.
In i ugnen ca 15-25 min....när äggstanningen har stannat så är den klar.



Bon áppetit.

Köss


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0