Korvtacos

Korvtacos med salsa verde för 4 pers
 
Skala och hacka 2 rödlökar. Tärna 3 tjocka korvar, gärna med lite olika smaker.Skala och skör ca 1 kg potatis i mindre bitar. Fräs löken i lite olivoljai 2-3 min i stor stekpanna/stekgryta, lägg i korven och fräs med nån minut. Ta upp allt och lägg åt sidan.
Stek potatisen i lite olivolja i ca 5 min så att den får färg.Rör om då och då.
Häll på 1 msk kycklingfond och 2 dl vatten. Lägg på lock och koka tills potatisen är mjuk och nästan all vätska har kokat in. Skala och riv 2 morötter grovt. Finriv skal av 1 citron.
Mixa eller hacka ihop 1 dl persilja (vi tog dill för det hade vi hemma), 1 skalad vitlöksklyfta, 3 msk kapris, 3 msk färskpressad citronjuice, 3 msk olivolja och 1 krm peppar till en röra. Rör sist ner citronskalet.
Värm en förpackning (eller så många ni vill ha) tortillabröd. Blanda mosad potatis med korvröran, salta och peppra.
Fyll bröden med korvpytt, rivna morötter och salsa verde.
 
Rekommenderar detta, vi båda tyckte det var jättegott.
 
 
Köss

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0