Morotssoppa
En lite annorlunda morotssoppa.
För 4 pers.
500g morötter
ca 2 cm färsk ingefära
rivet skal av 1 citron
2 dl vispgrädde eller Oatly havregrädde
En bit purjolök, ca 4-5cm
1½ grönsaksbuljongtärning
8 dl vatten
2 msk färskpressad citronjuice
Lite matyoghurt om man vill.
Skala och riv ingefäran. Koka upp grädden tillsammans med ingefäran och citronskalet. Ta av från värmen.
Skala och skär morötterna i slantar. Finhacka pujolöken. Häll lite olja i en kastrull och fräs löken mjuk och glansig, släng i mörötterna och fräs ett par minuter. Smula i buljongtärningen och häll på vattnet. Rör om och småkoka tills morötterna är mjuka.
Ta från värmen och mixa till en slät soppa.
Sila i grädden i soppan och häll i citronjuicen. Smaka av med salt och peppar.
Servera med en klick youghurt och krutonger.

Sätt ugnen på 225grader. Skär bort kanterna på 4 vita brödskivor och skär i ca 2cm stora bitar. Lägg på bakpapper på plåt, ringla över lite olja och blanda med händerna. Sätt in mitt i ugnen tills krutongerna fått lite färg, ca 5 min tar det. Strö över lite salt.
Köss
Kommentarer
Trackback