Höstlasagne

Idag provade jag ett recept från en bok jag fick av Caroline för ett tag sen.
Ändrade dock något då jag har lite svårt för mjölk och svamp.

4-6p

(500g kantareller)
1gul lök
1vitlöksklyfta
500g färsk spenat
2 msk smör
1 msk vetemjöl
5 dl matlagningsgrädde (eller soja/havregrädde)
300 g chèvre
1pkt färska lasagneplattor (eller vanliga om du har hemma, som jag hade.)
(2 dl färskriven peccorino, jag uteslöt detta).
Smör till stekning
Salt och peppar

Sätt ugn på 225grader.
(Stek kantarellerna i smör till all vätska är borta).
(Klicka i extra smör om du först stekt kantareller)
Stek finhackad lök och vitlök tillsammans tills löken är mjuk. Lägg i hackad spenat och rör runt tills den blivit mjuk. Salta och peppra.
Smält smöret i en kastrull, tillsätt vetemjöl och rör om ordentligt. Häll i matlagningsgrädde och låt blandningen tjockna något. Smula därefter i chèvre (blandade chèvre och getost med honung), rör så att den smälter.
Smörj en gratängform. Varva sedan chèvreblandningen, lasagneplattor och (svamp)lök/spenat-blandningen i 2 lager.
Avsluta med riven peccorino om du vill ha d. Spara gärna lite att strö över vid serveringen.
Ställ in lasagnen mitt i ugnen och grädda 15-30 min beroende på vilka lasagneplattor du valt.

Köss


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0