Stekt sej med mos och vit sås

Om ni har möjlighet att köpa fisk av en fiskbil nångång så gör d. GOTT!

Koka potatisen mjuk, vispa sedan med smör, mjölk/grädde och salt och peppar.

Sås: Smält smör och vispa i lite mjöl, häll i 3dl fiskbuljong och ca 1dl grädde samt 0,5 dl vitt vin. Låt småkoka 10-15min. Smaka av med salt, peppar och lite citronjuice.

Koka morötter, ärtor och haricot verts, lägg upp och ringla över smör och strö lite flingsalt på.

Vänd filéerna först i mjöl, sen i uppvispat ägg och sist i ströbröd eller panko. Stek i mycket smör på medelvärme ca 3-4min på varje sida. (Sänk temperaturen om du märker att det bränner för mycket, såklart).

Ät o njut.

Köss



Kommentarer
Postat av: Syster

Det är faan allmänbildning hur man gör mos. Ska aldrig behöva skrivas ner. Vår andrekock här på jobbet hade slagit upp det när hon skulle göra mos i förra veckan. Man blir ju ängslig!

2013-01-10 @ 10:18:37
Postat av: Mahlin

Mmmm gott.. har nog lite dille på fisk nu!!

2013-01-10 @ 12:31:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0