Vaniljglass

Vaniljglass går att göra med eller utan glassmaskin och även med mjölkprodukter eller mjölkfri.

Om du inte har en maskin så gör du smeten och häller den i en bytta som är tillräckligt stor för att du ska kunna vispa i den utan att det skvätter alltför mycket.
Frys glassen i minst 4 timmar och ta ut och vispa med elvisp ca 4-5 ggr under tiden.

1 1/2 dl mjölk eller sojamjölk
1 dl strösocker
2 1/2 dl vispgrädde eller Alpro visp
1/2 tsk vaniljsocker
Ev 1 tsk vodka

Rör samman mjölk och socker i en skål tills sockret löst sig. Blanda i grädde, vaniljsocker och ev vodka. Kör i glassmaskin till glassen är färdig, ca 20-30min. Och häll sedan i bytta eller skål och låt stå i frysen 2-3 timmar innan servering.

Om du har glasspinneformar så gör smeten men kör inte i glassmaskin. Häll blandningen i formarna och låt stå i frys ca 1 timma. Stick i glasspinnarna och låt stå i frysen ytterligare 3-4timmar. Sen kan du förvara dom i burk med lock i frysen.
Good luck.

Köss


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0