Fieldtrip

Igår var det dags för veckans studiebesök. Falbygden stod på programmet. Karleby gånggrifter, megalitgravar från stenåldern (tror man). Svindlande tanke att människor för flera tusen år sedan släpade dessa bumlingar. 

Åsletå, (tå=allmänning) därefter. En av de bättre besöken vi haft under utbildningen, trevliga, underhållande och kunniga Kristina guidade oss genom det lilla området där folk bott i flera hundra år. 

Hör finns även en restaurang och café och man skulle faktiskt kunna sova i några av stugorna sommartid. Vet inte om jag skulle vilja det dock eftersom jag är lite rädd för spöken och dylikt. 😬

Till allas glädje han vi med ett lunchstopp på Falbygdens ost.


 Ett gäng godingar fick följa med hem. 

Sist men inte minst en guidad tur på Ekehagens forntidsby
Kände oss som barn på nytt i våra färgglada regnkläder. :)

Efter en dag på resande fot var det gött att komma hem o krypa upp i soffan med te o filt. Hösten är här på riktigt och det är tid att njuta av lugn...eller föresten det har jag inte tid med för det händer ju så mycket KUL i höst! Ljusfestivalen startar nästa vecka. Det är i Grästorp man ska vara på lördag 4/10!! Timoteij, Thomas Gee, go mat o dryck o Sveriges finaste ljuspromenad. Vi ses väl?

www.nossanljusfestival.se

Köss

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0