Krav o stress

Då var det måndag igen. Söndagsångest är ju vedertaget men jag har allt som oftast måndagsångest. Hela veckan ligger framför en och det ska planeras mat, hämtning/lämning, jobb. Man ska gärna hinna städa o ha fint, laga allt mat själv, hinna träna och gärna vara lite social med vänner. Men det är heelt omöjligt för mig att hinna/orka prestera allt detta när veckorna försvinner i ett nafs. Och då får man prioritera, vad MÅSTE jag göra, vad VILL jag göra och vad kan hamna längst ner på priolistan. I min värld hamnar såklart jobb högt upp, jag måste ta det jobb jag får. Mitt barn är också högt upp på listan såklart. Tvätten ser jag som en av "mina" uppgifter hemma eftersom sambon ofta tar disk och dammsugning (som jag hatar). Maten är också rätt så viktigt, finns inget tråkigare än att komma hem trött o grinig o inget är förberett, eller hur? 
Allmän städning däremot, är inte prio för mig. Jag har varken lust eller ork och jag är en såndär konstig människa som inte mår dåligt över lite stök och jag skäms oftast inte för det. Jag tror att det är lätt att gå in på tex instagram o se alla andras "perfekta" hem, ljust, fräscht, inget damm eller nåt smul i soffan. Badrum nån gång i veckan o resten städar jag när jag vet att det kommer besök, mer blir det inte, jag erkänner. Träning skulle jag vilja klämma in mer av, hoppas på att det blir så i höst. 
Jag kan känna att stressen över hur livet "ska" eller "borde" vara är nära att knäcka mig ibland. Jag hinner inte/vill inte/orkar inte. 
Jag vill orka vara social med vänner och familj, det är en SUPERVIKTIG del av mitt liv!!! 
Jag måste få leva mitt liv som jag vill med mina/min familjs egna prioriteringar  och inte tänka så mycket på vad andra tycker o tänker om det. 
Men vi vet ju alla hur lätt det är, eller hur? 😉


Imorgon bortprioriterar jag dammet i sovrummet och tar en fika med en av mina fina vänner ist. ❤️ så det så. 

Köss

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0