Barn!

Det är så härligt att dom finns, våra barn. Tänk att vi fick dom så tätt.
Utan dom vore vi inget.

Å dom gillar KAKOR!!!!

Köss


Skärtorsdag

Nu har han en plats, min älskade pappa. Dit man kan gå om man behöver prata eller bara sitta en stund. Nu är snart allt det praktiska färdigt och bara resten är kvar, sorgen, minnena och glädjen.

Alltid älskad, aldrig glömd. Jag vet att du ser oss från din plats. Jag drömmer om dig ibland o det är skönt för då får jag ju se dig igen.


Fika

Fika på altanen va en höjdare efter instängdhet. O så sova i vagnen efter.

Köss


Tvätteria

Ja man kan tro att vi öppnat det här. Det enda vi har gjort denna vecka är att tvätta och tvätta om! Som tur är är det ju kanonväder som gör att tvätten kan hängas ute, vilket är det allra bästa.

Väntar som en tok på posten varje dag, dels på deklarationen och dels på en fin fotobok som jag beställt genom libero. Fick erbjudande om en gratis fotobok från photobox från liberoklubben, man betalar endast frakt ist för 300+frakt. Klart jag nappade. Tog bilder från Agnes första år, jul, födelsedagskalas o så. Ska bli kul o se.

Näe om man skulle hänga upp en tvätt till da. ;)

Köss


Snacka på.

Agnes har hört att det är bra att prata med sina blommor...så hon tänkte att samma gäller för påskriset.
 
 
Joda...så att...annars  d okej.
 
Köss

Gammelfarmor

Det är fint...gamla och barn ihop. =)
 
 
Köss

Påskveckan

Å vilken j*vla start den fick da. Känns som vi vart isolerade i en vecka redan. Det börjar ordna upp sig men bra är det inte. Hyffsat piggt här hemma idag. Det kan bara bli bättre nu, jag måste tro på d!!!

Köss


Utflykt

Jora (nästan) i ottan gav vi oss iväg till osthimmlen aka Falbygdens ost. Hade jag kunnat hade jag levt på ost. Tusan va gott det är. Hittade till min glädje flera olika getostar. Ja, mamma, bror och syster, jag kommer spara till påsk!
Ost o kex är nästan bättre än godis.

Vi drar vidare på vår dagsturne..."gissa vad det hände sen"?

Köss


Nyttig cocosglass

1 äggvita
250g kesella (jag tog soyayoghurt)
1/2 dl kokosmjölk
3msk kokosflingor
1tsk flytande honung

2dl hallon
80g mörk choklad

Vispa äggvitan till hårt skumm. Rör ner kesella, kokosmjölk, kokos och honung. Ställ i frys. Låt va där i ca 1 timma o rör då o då under tiden för att glassen inte ska bli för fast.
Mixa hallonen och smält chokladen och ringla figurer på bakplåtspapper.

Servera ihop.

Köss


Ny energi.

Vilken bra fredag. Började med att lämna glad tjej på förskolan, sen kom Josse o Stella o hjälpte mig färga håret, ja Stella var väl inte till så mycket hjälp men iaf.
Lunch på oskarsgatan, hämta en glad tjej, fika med Goa töser o 2små pojkar. Såååå skönt o bara få tjöta lite.
Hem o få sambon att göra fredagsmiddag, vilket gick bra, bada lillan o få hjärtat i halsgropen när hon halkar o få kallsupar. Landa framför tvn med lite snacks o ett glas rosé.

Känns som energin är påfylld inför jobbhelg.

Köss


My goooood!

Det finns stora saker att vara bedrövad över i livet o så finns det dom där små.
En liten sak jag är såååå bedrövad över är att jag för 3e dagen sitter vid mammas dator och försöker ladda upp foton för framkallning. Det hänger sig, det tar 17 år att ladda upp 20 bilder, ibland funkar inte internet.
Jag vill bara bli FÄRDIG!
Ja så det är väl här jag suttit när A har varit på förskolan...laddat bilder och kollat jobb och utbildningar.
Idag ska jag försöka få med mig själv ut på en långpromenad oxå...om jag blir färdig här alltså. Håller på att bli riktigt knäpp och håller även möjligen på att få en liten liten hjärnblödning av detta.
 
MEN detta är ju småpotatis i jämförelse vad andra och även jag själv egentligen går igenom just nu. Det kanske inte är så konstigt att tålamodet inte är det allra bästa när tekniken strular.
 
Nu till det positiva för dagen. A var glad när jag lämnade henne, det är sol och inte riktigt lika kallt som det har varit tidigare i veckan. Jag o A ska våldgästa mormor och morfar i eftermiddag och till kvällen blir det en ny laxrätt.
 
There is the silverlining.
 
Köss
 

Långa tjejen

Jag ger mig sjuttan på att Agnes ben växer fortare än resten av hennes kropp. Vips så är benen för korta! Det är inte klokt!
Men nu har jag fått tag på overall, skor o jacka i en stl större så hon ska hålla sig varm när hon är ute på förskolan. Det är inte klokt att det är så bitande kallt i slutet på mars.
Hallå våren hoho!
You're suppose to be here now!!!

Köss


En vanlig sketen onsdag.

Har precis hämtat lillan efter en andra lyckad dag på förskolan...känns så gott att hon verkar trivas såhär i början.
Själv började jag dagen med bra frukost och ett vattengympapass...så borde man ju börja varje dag men det blir inte riktigt så.
Imorgon ska jag börja dagen med lämning och sedan ett frukostbesök som jag ser fram emot.
Imorgon drar även mor och bror upp till Ö-vik. Hoppas dom får samma ka
nonväder som vi fick och att Modo håller sig kvar en match till så dom får se lite hockey, dom som är intresserade.
 
O nästa vecka är det påskvecka...det kommer bli en konstig påskhelg med både glädje och sorg. Vi kommer nog att tänka på pappa alldeles extra mycket då...och det måste ju vara så, att vissa dagar är tyngre än andra.
 
Nu håller jag på att ladda upp alla bilder från 2012 till photobox, VILKET TAR EN EVINNERLIG TID! Men jag vill komma ikapp. Ska bara få tag i massa album som inte kostar skjortan oxå.
 
Köss
 
 
 

Va tvungen att lägga upp den här med..

Kopierade denna text på Face men lägger upp den här med..rolig.
 
En kvinnas VECKA PÅ GYM! =)

Om du läser detta utan att skratta högt, är det något fel med dig. Detta är tillägnat alla som någonsin försökt att få till en regelbunden träningsrutin...

"Kära dagbok.
... Till min födelsedag i år köpte jag en veckas personlig träning på det lokala gymet. Även om jag fortfarande är i fin form sedan jag blev korad till skolans främsta gymnast på gymnasiet för 43 år sedan bestämde jag att det vore en bra idé göra ett försök.

Jag ringde till gymet och bokade upp mig med en personlig tränare som heter Christo, som identifierade sig som en 26-årig aerobicsinstruktör och modell för idrotts- och badkläder.

Mina vänner verkade nöjda med min entusiasm att komma igång! Klubben uppmuntrade mig att föra dagbok för att kartlägga mina framsteg.
________________________________
Måndag:
Inledde min dag klockan 6:00. Svårt att komma ur sängen, men tyckte det var väl värt det när jag kom till gymet och fann Christo väntandes på mig. Han är något av en grekisk gud - med blont hår, underbara ögon och ett bländande vitt leende. Woohoo!

Christo gav mig en rundtur och visade mig maskinerna... Jag njöt av att titta på det skickliga sätt på vilket han instruerade sin aerobicsklass efter min träning idag. Mycket inspirerande!

Christo var uppmuntrande när jag gjorde mina sit-ups, men min mage värkte redan från att ha gått och hållit in den hela tiden han var i närheten.

Detta kommer att bli en fantastisk vecka!
________________________________
Tisdag:
Jag drack en hel kanna kaffe, men jag tog mig tillslut ut genom dörren. Christo fick mig att ligga på rygg och pressa upp en tung skivstång i luften och sen satte han vikter på den! Mina ben var lite vingliga på löpbandet, men jag klarade de två kilometrarna. Hans belönande leende
gjorde att det var värt all möda. Jag mår toppen! Det är ett helt nytt liv för mig.
_______________________________
Onsdag:
Det enda sättet jag kan borsta mina tänder på är genom att lägga tandborsten på handfatet och flytta min mun fram och tillbaka över den. Jag tror jag har ett bråck i båda bröstmusklerna. Bilkörningen är OK så länge jag inte försöker styra eller stoppa.

Christo var otålig med mig och insisterade på att mina skrik störde andra gymmedlemmar. Hans röst är lite för KÄCK så tidigt på morgonen och när han skäller blir det ett nasalt gnällande som är mycket irriterande. Det gjorde ont i bröstet när jag klev på löpbandet, så Christo satte mig på trappmaskinen. Varför i helvete skulle någon uppfinna en maskin som simulerar en aktivitet så gammalmodig som hissar? Christo sa att det skulle hjälpa mig komma i form och njuta av livet. Han sa något annat skit också.
_______________________________
Torsdag:
Rövhålet väntade på mig med sina vampyrliknande tänder som exponerades då hans tunna läppar drogs tillbaka i ett hajleende. Jag kunde inte undgå att bli en halvtimme försenad - det tog så lång tid att knyta mina skor.
Han tog med mig för att träna med hantlar. När han inte såg det, sprang jag och gömde mig på toaletten. Han skickade nån spinkig kärring för att leda reda på mig.
Då, som straff, satte han mig på roddmaskinen - som jag sänkte.
_________________________________
Fredag:
Jag hatar den där jäveln Christo mer än någon människa någonsin har hatat någon annan människa i världshistorien!!! Dumma, spinkiga,
anorektiska lilla skitaerobicsinstruktör! Om det fanns nån del av min kropp jag kunde röra sig utan outhärdlig smärta skulle jag slå honom med den.
Christo ville att jag skulle jobba med mina triceps. Jag har inga triceps! Och om du inte vill få bucklor i golvet, ge mig för fan inte en skivstång eller något som väger mer än en smörgås!
Löpbandet kastade av mig och jag landade på nån slags kost- och hälsoinstruktör. Varför kunde det inte ha varit någon mjukare, såsom dramaläraren eller körledaren?
________________________________
Lördag:
Satan lämnade ett meddelande på min telefonsvarare och undrade med sin retsamma, gälla röst varför jag inte dök upp idag. Bara ljudet av hans röst fick mig att vilja slå sönder maskinen med min almanacka, men jag
saknade styrkan att ens använda fjärrkontrollen och tvingades ligga elva timmar i sträck och se Väderkanalen...
________________________________
Söndag:
Jag har bett kyrkans taxi att hämta mig för gudstjänsten idag så jag kan gå och tacka Gud att denna vecka är över. Jag hoppas också att min man kommer att välja en rolig present till mig nästa år - som en rotfyllning eller en livmoderoperation. Jag säger fortfarande att om Gud
hade velat att jag skulle böja mig, hade han spridit ut diamanter över hela golvet...;-)
 
Köss

Inte Gud men en bambatant!

"Då tror jag mer på en liten bambatant, en liten husmor som sitter däruppe, som rör om i grytorna o lagar ihop vad som skaske i live.
Så titter ho ner vettu på männskerna o säger, jaha va ska vi ta för ingredienser idag i den här lille soppan?
Så står en där vettu, en arm liten männska i söppekön, o undrar va ska en få för mat idag? Står där o nästen darrar me den där brickan, den däringe orange brickan o darrer av hunger o iver på livet. Inte en aning öm va ho ska sleva upp.
Så kommer en fram i kön o så får en sig en stor slev med lappköjs.
Å d kanske inte va va en va sugen på, men d kanske va va en behövde!"
// Thabita.


The weekend

Helgen var full med jobb men hann ändå med lite go mat hemma, besök hos mormor o morfar, fikapaus Nybergskan o klädparty med massa god ost hos fru Wilson.
Blir så glad när jag ser Agnes sitta i knät på min morfar. Men oxå sorgsen för att hon inte har sin underbara morfar. En han finns med ändå, i allt vi gör. Han ser oss nog från hans plats.

Köss


Provar skor.

Å så tjusigt.

Köss


Skratt o våfflor

Eftersom bloggappen inte vill fungera så bra så blir det sena uppdateringar.
I torsdags var vi helt lediga, inget planerat. Det tyckte både jag o A va skönt. Så skönt att hon sov middag över 3 timmar. Jag passade på att börja påskpynta lite. Älskar påsk med alla färger. :)
På kvällen blev det sopp o våffelkalas med hela familjen på Ö-väg. Sånt får man massa ny energi av.

Köss


Förskolebarn

A ett sånt är Agnes nu, börjar på riktigt nu i veckan. Stora tjejen. Hon verkar tycka det är mycket intressant o kul o lite skrämmande.
Men hon har förstått att där får man bli lite mer självständig. Så hon har börjat ställa sig själv, ta några steg o försöka ta på sig skorna själv. :) sötis!Köss


Prova, jättegod sås.

Hummersås till tex fiskgratäng.

Köss


Rivstart

Vi rivstartade veckan med besök hos Caroline o V, AF o överraskningsbesök hos Mahlin o Ebba.
Inte roligt o gå in på AF men det är ju som det är. Jag har ju min timanställning iaf.

Å veckan går vidare med mycket funderingar.

Köss


Fortare än fortast

Att en vecka kan gå så galet fort!!!! En suck, o så va vi hemma igen. Men det gick förvånansvärt bra att bo 4vuxna o 2barn på 77kvd.

Tror faster Agga tycker att det var lite skönt att komma hem från jobbet idag o det var TYST!!! ;) men jag hade oerhört god hjälp av henne på resan. :)

Tack systeryster, Maciejlotta o Bellabus för mat och logi o en go vecka med sol o bad, ja faktiskt. Vi ses till påsk.

Köss


Little girls.

Dom e för goa, våra töser.

Köss


Final!

Barnen lagda innan 20, sen åkte godsakerna fram, delikattesost o kex, godis, ett glas rött och ett glas bubbel. O förstås den goda desserten, passionsfruktparfait. Behöver jag säga att vi inte ens orkade ta fram chips o dipp.
Vi åt, vi röstade,vi skålade. Och vi var rätt så överens oxå. Enligt mina och Marias poäng, skulle Robin vinna, enligt Agga skulle d bli Yohio.
Så det blev ju rätt bra. :)
Efteråt tänkte vi se på film...o det gjorde vi, i ca 30min innan John Blund tog över helt. Det är gött o sova oxå. ;)

Köss


Tipsarnas tips.

Vi har tippat topp 5 för kvällens FINAL!
Detta är vad vi TROR inte vad vi vill.

Marias tips:

1.Yohio
2. Ralf
3. Robin
4. Anton
5. Sean

Mitt tips:

1. Yohio
2. Robin
3. Sean
4. Ralf
5. Anton

Som ni ser, vi är inte helt överens. Spännande ska det bli! Vi inleder kvällen med potatis/chèvre gratäng samt kallmarinerad kyckling. Fortsätter med en passionsfruktparfait, ost o kex, samt lite chips o smågodis. Är det lördagkväll så är d. All in! Vi är ute efter den där riktigt proppmätta känslan. Nu ska jag gosa med min gosiga dotter. ;)

Köss


Bläsch!

Nu har ögoninflammationen satt sig på bägge ögonen. Mmm härligt!
Solglajjer på!!

Köss


Paradis, pyttsan.

Det finns inget som stör mig ner just nu än sur servicepersonal. Frågade lite snällt på badet om det kostar samma även om man inte ska utnyttja badet med tillbehör utan bara sitta o glo, o jajamen d gjorde d, alltså 115 riksdaler. Jag "tar ändå upp en plats". Jo jag sitter på en stol. Man kan då säga att det kostade Agnes 115:- o ta ett bad. En sån regel blir jag oxå lite putt på o tappade liksom suget. Fånigt kan tyckas men så va d. Min dotter o kusinen har superkul iaf så d e ju bra. Jag kan tyvärr inte bada eftersom jag inte vill smitta halvaÖ-vik med min ögonåkomma jag vaknade med i morse. Kunde bara öppna högerögat halvvägs vilket inte kändes helt normalt. Ögonkit är inhandlat och jag har påbörjat behandling. Förhoppningsvis ger det med sig snart o ingen annan behöver drabbas. Vi har nog med lösa magar o snoriga näsor.

Nä hörrni nu suger det rejält i fikatarmen. Dags o va tråkmamman som ropar -"Dags att gåååå uuuuupp"!!!!

Köss


Restaurang med barn.

Min kära syster har ett oerhört katastroftänk kring denna företeelse men jag kan säga att idag gick det över förväntan. Flickorna tyckte det va kul o åt glatt av mat o lite glass och knoppade in strax efter hemkomst.
Vi åt alltså middag på O'learys, eller Olles som d tydligen kallas här. O Agga fick en rolig dessert med tomtebloss och allt. Tomtebloss gör allt lite roligare, lite bättre.
Maten va god och servicen va KANON, hon såg oss verkligen utan att vara påträngande. :) o då får man dricks, jajemen. :)

Just d ja, John Blund ropade ja. Ska bara vända på min dotter som hamnat på tvärsan, som vanligt. Håll tummen får sovning till åtminstone 6:30 imorrn!

Köss


Fira Agga

Idag har vi åkt lite pulka, dock ej så länge då min lilla docka var trött o inte på humör. Men vilken solig, härlig dag hursomhelst.
Vi har även firar Agga som fyllde 29år idag. GRATTIS GRATTIS vännen.
Hon fick Make up store-borstar och en blus samt pytte pajformer o ett dofthjärta av småflickorna. :)

Imorrn ska vi gå till Pardisbadet o ta oss ett dopp. :)

Köss


Speed of lightning

Veckangår så otroligt fort. Redan torsdagkväll. Men vi har hunnit umgås en hel del iaf. Agga har hunnit fixa håret, vi har vart några svängar på stan och i Hallonbacken. Bella o Agnes kommer så bra överens som en 1 och 2åring kan. Det här med mitt, ditt och låna från varandra är inte alltid helt lätt. Men att bada ihop är kul iaf. :) Nu ropar John Blund på oss, det blir inga sena kvällar på denna semester. 22 släcks lampan o 6-6:30 tänds den. Pust o gäsp!

Köss


På g t Ö-vik.

Ca 12 timmar var vi på resande fot innan vi till sist satte foten i M, M & Bs lägenhet. Trötta som as men glada ändå.

Köss


Spännande.


Tänker

Tänker på dig alldeles extra idag,på din födelsedag.

Du är föralltid älskad o saknad.


Tipp

Oerhört svårt ikväll men jag tippar ändå.

Till final

Erik och Tone
Robin

Men det kan oxå bli Rolinski eller cookies and beans. Supersvårt!!!

Köss


Myshelg

Eftersom delar av familjen åker bort snart passar vi på att umgås denna helgen. Igår blev vi bjudna till Ls kusin på kvällsmat o va gott det var. Perfekt ugnsbakade potatisklyftor, att potatis kan va så gott!!! Stora, salta, härliga! O kött o bea, va kan gå fel?. Serannoskinka o tapenade innan! MÖMS!
Mycket diskussioner som vanligt, d e uppfriskande!

Idag tog vi en tur till Torp för inköp av barngrindar, hon börjar bli rymningsbenägen d lilla livet. Där började vår otur. Lars fepplade med bildörren så den inte gick att stänga, kortterminalerna funkade inte på Biltema o det blåste storm. Va inte nöjd just då när jag fick sitta o hålla i dörren så den inte skulle flyga upp på väg till Assistanskåren. Efter minuter av eget grejande o pillande kom en gammel, gedigen, bilkunnig farbror ut o tryckte på en knapp, så va problemet löst!
Hans blick sa ungefär "Ja dagens ungdomar, di kan inget med nävarna di"!

Hursomhelst blev det köpt både grind o inredningsdetaljer samt billig torsk som nu smörsteks i pannan! Möms igen!

Köss

https://cdn3.cdnme.se/1290664/6-3/pic_51324477ddf2b366582df939.jpg" class="image">


RSS 2.0