Vardagliga rutiner

Så gick en dag till, just nu känns det verkligen som att livet går en förbi. Fint väder o suget att hitta på något är stort men så slås man i skallen av "just det, det är corona-tider nu". Det börjar bli ett begrepp, har hört flera kända o okända säga "såhär i Corona-tider". Kommer det va framtiden när det är rejäl influensasäsong. "Gud ja det är riktiga Corona-tider nu". 🤔 
Idag har jag försökt få barnen från tvn (vi har haft mer eller mindre olika symptom under förra helgen o nu i veckan så de har varit hemma med mig.) idag blev det experiment i köket. 
(null)
Lite lärorikt då vi jobbade med densitet. Varför blandar sig inte olja och vatten?
Vi upptäckte också att vatten, diskmedel och en jävla massa mjöl blev en riktigt kladdig slimedeg. Myyyyys!
Råder alla föräldrar att prova detta när ni känner att ni har lite över på energi/tålamods-kontot. Idag var inte det kontot nere på noll förrän framåt kvällskvisten, tur för barnen. 
(null)
Då kan man ju undra, varför är jag helt sminkat om jag bara är hemma? Lite överkurs eller? 
Inte enligt mig. Jag sminkar mig i stort sett alltid, oavsett vad jag ska göra eller hur jag mår. Alltid varit sån. (Och får ofta kommenterar som "oj va du va piffig, huuur orkar du sminka dig hela tiden?!") Det är en del av min vardagsrutiner och jag tänker knappt på att jag gör det, det är som att borta tänderna för mig. 
Men speciellt nu, med en hjärna som går på högvarv och en ork som kanske tar slut, man vill bara sova tills den här jobbiga perioden är över o allt är som vanligt, så tror jag på att det är viktigt att hålla fast i sina vardagsrutiner. Att gå upp på morgonen, tvätta sig under armen (som jag o syrran brukar säga), ta på sig kläder (nej inte bara mysbrallan 24/7 utan riktiga kläder), brygga sitt kaffe, starta dagen. Fixa hår och smink om man brukar det, borsta tänder, kanske ta en löptur (gäller inte mig men iaf) el promenad, fixa/köpa lunch, göra alla de där sakerna som man gör varje dag så man inte helt förlorat sig i olika flöden, uppdateringar, uttalanden från fan o hans moster och sitt eget katastroftänk. Jag tror att det är jätteviktigt. 
Annat viktigt, har man förstått än mer nu, är att stötta lokala företag. Igår blev det köpt lunch från en av restaurangerna och fika från caféet. Båda mycket goda. 
(null)
Kan nog hända det blir så idag me, skyller på att jag inte orkar laga/stödjer det lokala. 👌🏼😊

Eftersom jag jobbar i hemtjänst och har visat symtom som man ska vara hemma för enligt rekommendation så blev det bestämt att jag ska vara hemma över helgen. Både bra och tråkigt. Saknar jobbet och mina kollegor nu efter några dagar hemma. Hoppas va jobbredo så snart som möjligt. 

Näpp läppstift på, nu kikar vi igång dagen. 👌🏼❤️



Fast i en loop

Sedan drygt en vecka tillbaka har vi INGET annat att prata om. Det är som att våra hjärnor blockerats av ett virus....vilket det också har. Man går i en loop, vad man än börjar prata om så kommer man ändå in på det. 
Jag vet inte hur det känns för andra men min hjärna säger ifrån att nu måste du byta spår, ändra ämne, tänka på något annat. Sen om det är matlagning, titta på amerikanska husfruar eller sortera strumpor, det spelar ingen roll. Så länge man stänger av. Jag känner att jag inte fungerar 100% normalt och framförallt inte efter att ha varit hemma med barnen sen i lördags pga av milda symptom. Både jag och barnen har tröttnat lite på o va så tajt flera dagar i rad, vi är inte vana. 
(null)
Det är tur att vädret har tillåtit en del utelek och att det finns lekplats nära. 👌🏼😊 imorrn får vi ta oss till någon annan lekplats, lite omväxling. 
Hoppas på bättre sömn inatt än föregående. Håll tummarna 👍🏻 

Sov gott, hör imorrn ❤️

Är det nu man blir galen?

Eller ska man vänta med det? Kan erkänna att jag (och säkert många med mig) har väldigt svårt att sortera tankarna nu. Tänk vad snabbt det går, så kort tid det tar innan man börjar känna sig lite knäpp? 
Vaknar på morgonen och undrar om man drömt eller om det är verklighet att folk bunkrar mat, inte får hälsa i hand och allt vad det är. För en vecka sen levde vi ju som vanligt och nu kan vi prata om EN ENDA SAK! 
Jag har verkligen försökt hålla det ifrån mig idag. Inte varit inne och läst, inte kollat nyheter lr lyssnat på radio. Tagit en liten liten paus. 
Helt sjukt att inte känna igen sig själv eller hur? Det går inte att styra tankarna! 
Jag får hela tiden säga till mig själv SKÄRP DIG! För min egen och barnens skull. Dom undrar ju varför jag beter mig lite knasigt e klart, sånt märker barn direkt! 
(null)
Lekplats häng är väl det som gäller nu. Då är nån nöjd iaf. 😊✌🏼
Imorrn blir det lite jobb i solsken förhoppningsvis. Allt känns ju lite lättare bara solen är framme, visst?. 

Ha en fin fredagskväll allihop. Kram 


Bunkra upp för Carola-viruset

Var i en stor matvarubutik idag.....
(null)

Känns det rimligt att bunkra upp med fiskbullar hemma? Jag vet inte. 
Min 3åring har mer koll än mig. Vi hade konversation om lite olika saker imorse, b.la "Carola-viruset" 😂 (känns ju iof rimligt såhär i Mello-tider). "Carola-virus har spridits mer än jag trodde, det sa dom på Lilla Aktuelltspråk". (Aka Lilla aktuellt med teckenspråkstolkning). Detta berättade han imorse. Och att han är lite rädd för baciller. 8åringen funderade mest på hur sjuk man blir o att det e trist o va sjuk o så. Vi pratade om vikten av att tvätta händerna, hosta i armveck och att prata med en vuxen som kan hjälpa till att förklara om man är orolig för något. 
Såg även SVTs infoprogram och blev väl lite klokare med vad det innebär, symptom och sådant. 
Men nu stänger vi slussen för info för idag annars kommer jag inte kunna sova. 

Hoppas alla haft en fin dag trots allt. 
Kram

Matlådor is the shit

Det är så värt att lägga lite tid (om man har tid) på att fixa lite matlådor. Lasagne och krovstroganoff blev det idag, veckan är räddad och frysfacket fullt.
(null)

Apropå fylla på....ska man börja hamstra mat? Konserver o grejer? Det här Corona-viruset som härjar verkar ju sätta panik i hela mänskligheten, känns ju heltokigt. Hur allvarligt ska man ta det hela? Tycker det är väldigt svårt att hantera all information som kommer emot en, eller hur? 
Har hursomhelst precis lagt en order hos Matsmart på lite förnödenheter som är bra att ha hemma. Skadar väl inte att ha ett litet lager. 
Nu ska jag försöka släppa det för idag och gå o lägga mig. 
Tack för idag. :)


Börjar om

FacebookHej hej hallå dagboken. (Nån som fattar Bert-referensen?) 😅
Va händer här da? 
Jo tackar som frågar jag har precis raderat ALLA gamla inlägg på den här bloggen. Dags att börja på ny kula så att säga. Den här bloggen skapades för mer än 10år sedan och har uppdaterats då och då men nu var det ett par år (!) sen. Och jag kände bara "jag vill inte titta på gamla inlägg o tror inte någon annan vill det heller". Reeboot 2020!

Jaaahaaapp, vem är jag, vad gör jag, hur mår jag??? Ja det ska vi väl reda lite i hade jag tänkt, lite undan för undan sådär. 
(null)
Sofia, nyligen fyllda 35 vintrar. Har en man som nyss fyllt 45 vintrar och 2 barn som är inne på 9e (hur hände det?) och 4e (ännu mer obegripligt) åren i sina små liv. Jag står som ägare på ett hus sen 8år tillbaka, titulerat mig fru sen 4år tillbaka, har fast jobb i äldrevården sen 1år tillbaka samtidigt som jag pluggar till undersköterska halvtid och är förhoppningsvis klar sommaren 2021. 😅 Mitt liv i år räknat kan man säga. 
E van o ha många bollar i luften, samtidigt som jag är strukturerad, ordningsam och stresstålig......nej förlåt nu beskrev jag nog någon annan??? Det lät inte alls som jag?! Jag är inte ett skit stresstålig, emellanåt tappar jag alla bollar, stökar till och har minnesförlust var och varannan dag. Men det kan vi bena mer i en annan dag. 
Du som kikar in här någon gång ibland, välkommen. Jag vet inte alla vad det blir av det här. Ibland känner jag bara för att skriva av mig eller posta en bild man blev jävligt nöjd med eller berätta nåt kul...eller tråkigt 😉
Varför inte bara köpa en dagbok kan man undra? Det känns på nåt vis roligare om man tänker att man inte skriver bara för sig själv utan även för andra, sen är det upp till dig om du vill läsa. Eller hur?. 

Söndag och sovdags (det finns iaf hopp om att få sova). Hoppas du haft en fin helg, på återseende. 
Bara för att jag tyckte den blev så jävla bra 😉😉👌🏼



RSS 2.0