Jag fattar

Jajemen jag fattar. Jag fattar att man tänker olika. 
Vissa tycker att man ska vara på jobbet trots milda symptom, att man är "schåpig" om man känner efter "för mycket". 
Medan andra tycker att man ska vara hemma för "minsta lilla". 
Vissa vill bara tänka på annat, lite låtsas om som att allt är som vanligt o jobba på. Vissa tycker att allt känns "hysteriskt" och överdrivet. Någon är inte rädd eller orolig alls, medan andra har svårt att fokusera på just annat än oro och ångest. Vissa går runt med söndertvättade händer och munskydd. Vad är rätt och vad är fel? Hur ska man veta? 

Jag jobbar inom äldrevården, i hemtjänsten, en yrkeskategori som det pratas mycket om. Just precis idag, 20/5-2020, så upplever jag (märk väl att detta är min personliga åsikt) att vår arbetssituation är bra/okej. Vi jobbar på rätt så mycket som vanligt men med restrektioner, skydd, mycket tänk på hygienrutiner och att förmedla trygghet och glädje inom oss i gruppen och ut till våra vårdtagare. 
Jag har hittills haft det som jag antar ses som milda symptom som t.ex snuva, ont i halsen, illamående, släng av torrhosta och dylikt. När dessa symptom känts av har jag stannat hemma från jobb, enligt de direktiv vi fått. Testad för Covid-19 innan påsk, negativ då men därefter ej testad. 
Jag resonerar såhär. Har jag någon form av symptom stannar jag hemma. För min skull, för din skull, mina anhöriga, kollegor, våra vårdtagare. Jag vet ju nämligen inte vad jag bär på, om jag smittar, hur sjuk jag eller någon jag träffar blir. Det är det enda jag vet säkert, att jag inte kan förutse det. Därför stannar jag hemma vid symptom. 
Och jag förstår att man kan tycka att MEN HERREGUD man kan ju inte vara hemma för allt. Och man kan "tycka" precis hur mycket man vill var och en för sig, men till sist är det jag/du som måste bestämma dig för vad som är värt att eventuellt ta en risk för  eller utsätta någon annan för. Råkar jag ha Covid-19 med milda symptom är ingen gladare än jag, visar det sig att jag går till jobbet med milda symtom/smittan och den jag möter blir allvarligt sjuk, då är det inte lika roligt längre. 

Det här vara bara lite tankar på onsdag förmiddag, och som sagt, det är MINA tankar och funderingar. Du behöver inte hålla med men allt är kanske värt en extra tanke iaf. 
Ta hand om dig du som läser. ❤️
(null)


Hjälp mig

Jag har börjat med något dumt för ett tag sen. Jag har börjat följa Ex on the beach. Denna omgång heter Celebrity o alla som e med har vart med i dokusåpa förut tydligen. Inga celebritys för mig då jag inte sett en dokusåpa på flera år. Så det är mer som en riktigt dåligt gjord vanlig såpa eftersom det känns som att alla vet precis vad som krävs för att "skapa drama". "Drama" är för övrig ett favoritord hos alla även om ingen säger sig "vilja skapa drama" men OPPS så bidde det så ändå o ingen hade tänkt ligga med just DEN personen men OPPS så bidde det så ändå. Pissluffare, bror, fett, respekt, ärlig, sitt ner, späääännande, gäri osv är också vanligt förekommande ord. Jag fattar ju att alla fattar vad dom håller på med men jag sugs in ändå i DRAMAT! Och det slutar inte där heller, jag lyssnar på podd om det, ser REAKTIONS-videos på YT! 
My god i need help and detox! 
Vad går EOTB ut på egentligen? Är det tävling, vinner man nåt o isf hur och vad?? Förklara för mig tack. 

Köss


Vem är han?

Han den där fixarfrassen som flyttat in här? Han klipper buskar, han slipar o målar om, rensar ogräs o klipper buskar o sätter upp grejer? Det krävdes en permittering för o få fart på mannen verkar det som o jag är nöjdnöjdnöjd. #happywifehappylife
Före och Efter

(null)


FYI jag håller mig inte uppdaterad om Corona längre känner jag, tappat det helt. Det jag behöver veta vet jag redan o resten som har med jobb och göra sköter jag på plats när jag är där. 
........……........................................
Igår rotade jag fram en fiffig grej, raklettjärnet jag köpte på loppis för 1 lr 2 år sen och VARFÖR har vi inte använt det tidigare? Har nog fått för mig att det skulle va svårt men nejnejnej. Supertrevligt sätt o äta o barnen tyckte det va kul o komponera o steka sin egen mat 😊👌🏼 
(null)

(null)
Kunde man leva på bara ost skulle jag gjort det. 

Kraaaam på er

RSS 2.0